Mad Max Fury Road – 2015

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road

Mad Max Fury Road. Wat een spektakel van actie en geweldige geluid!

Cinematografie: Spectaculair!
Verhaal: klein
Guilty pleasures: Autos, vrouwen en metal
Acteurs: Tom Hardy, Charlize Theron
Geluid: Junkie XL en vette sound editing
Min puntjes: misvormingen en onderhuidse tattoos
Conclusie: 9

Meer informatie over deze film in mijn Spoiler recensie hieronder.

Spoiler recensie Mad Max: Fury Road

Pas verder lezen als het film hebt gezien.

Cinematografie

Mad Max Fury Road is een Spectaculair film! Daarvoor heeft George Miller prachtige steam punk decor stukken in deze film verwerkt. Om dit te bereiken heeft hij verschillende motor stammen gecreëerd die deze zonnig, heet en zanderige wereld bewonen. Met een opslag plaats voor alle water waar en planten werden gekweekt. Hierdoor was de contrast van dood en leven was prachtig. Alle explosies waren fenomenaal omdat een bloeiende rode wolk van vlammen en dan een verstikkende olieachtige zwarte rook erna kwam.

Verhaal

Ondanks dat de plot heel klein is waren de motivaties van iedereen was heel duidelijk. Daarin wilde de slechterik (Immortan Joe) heel graag een kind krijgen en hij deed er alles aan om de moeder die hij verkrachte levend te houden. Alles draait om overleven en het is mooi om te zien hoe iedereen hiermee omgaat.

Guilty pleasures

De Autos, vrouwen en metal. Tjaa, dat zit wel goed ingebakken in deze film. Er is een erotische scene dat alle vrouwen in witte gewaden zichzelf begieten met water. Ik heb van die scene erg genoten. Het filmen van rijdende voertuigen was tot in perfectie gerealiseerd. Buggy’s, Auto’s Moters en Trucks. Allemaal tot in detail uitgewerkt. Niet te hobbelig en de op waaiende en zorgde voor prachtige beelden. Actie was goed gechoreografeerd en verveeld meestal niet en wat een geweldig voertuig die puur was gemaakt voor drums en een gitarist die aan de voorkant hing. The Doof Wagon.

Acteurs

Tom Hardy (Mad Max) weet ook goed zijn personage neer te zetten. Al heeft hij niet veel te zeggen in de film. Dit is het tegenoverstelde dan de rol die hij in The Dark Knight Rises als Bane.

Furiosa (Charlize Theron) is ook heel goed. Zij speelt een vrouw die voor haar leven vecht. Ondanks de harde wereld waarin ze weergegeven wordt blijft Charlize een mooie vrouw om te zien. Zelfs met korte haren en zwart geschminkte ogen.

Geluid

2016 Oscar: Best Sound Editing – Mark Mangini and David White
Composer: Tom Holkenborg aka Junkie XL
Het stem van de slechterik (Immortan Joe) is geweldig diep en luid. De soundtrack was ook erg gaaf alleen vond ik het nooit tot een hoogtepunt komen helaas.

Min puntjes

Wat ik zelf minder prettig vond om naar te kijken waren de misvormingen en onderhuidse tattoos. Hier kan ik zelf niet zo goed tegen. Ik moest ook heel erg aan de War Boys wenen. Ik kan me zo moeilijk voorstellen dat je je leven op offert aan iemand zoals Immortan Joe.

Conclusie

Deze film heeft mij uitgeput. Maar op een goede manier. Zo een spektakel kun je alleen beleven in de bios met een grote scherm, harde geluid, en wat lekkere hapjes.

Ik ben benieuwd wat jij ervan vond? Plaats hieronder je commentaar.

Leuke weetjes:

  • George Miller heeft 120 dagen over gedaan om deze film te schieten.
  • George Miller heeft Babe and Happy Feet geregiseerd.
  • Er komt een 5de deel. Mad Max: Furiosa.
  • Charlize Theron was vroeger een Ballerina
  • Het meest van de film werd in continuïteit gefilmd.
  • Chalize Theron heeft zelf gekozen om haar haar kort te knippen voor deze rol.
  • George Miller was 70 jaar oud in 2015.
  • Deze film heeft 6 Oscars gewonen in 2015.